CV

CURRICULUM VITAE

Yrkeserfarenhet
2012 -Översättningsansvarig, tolk och utbildare, Language ConsultingAnsvarar för översättning och tolkning, copywriting, webdesign och medieproduktion, utbildar i engelska, retorik och kommunikation.
2016 - Ledarkolumnist, Svenska DagbladetSkriver månatliga krönikor på Svenska Dagbladets ledarsida.
2011 -Föreläsare, inspiratörFöreläser baserat på personliga och professionella erfarenheter, om livet som rullstolsbunden, politiker, retoriker, och språknörd - bland mycket annat. Såväl utbildande och lösningsfokuserat som lättsamt och inspirerande - allt beroende på målgrupp och situation.
2011-2012Minoritetsspråksinformatör, Gällivare KommunFöreläste för kommunens politiker, tjänstemän och övriga anställda om den nya minoritetsspråklagstiftningen. Följde upp lokal implementering av lagstiftningen.
2011IT-tekniker, databastekniker, Miljö- och byggkontoret, Gällivare KommunRensade upp och strukturerade databaserna i miljö- respektive byggavdelningens ärendehanteringssystem.
2008-2010IT-tekniker, utvecklingsansvarig, utbildare, IT-enheten, Gällivare Kommun.Allmän IT-support och stöd. Byggde och administrerade nätverksövervakningssystem baserat på Nagios/Opsview. Höll utbildningar i användning av och multimediaproduktion med Mac OS. Byggde anpassad Debian-baserad Linuxdistribution för organisationens netbook-datorer.
Utbildning
Luleå Tekniska UniversitetKurser i sociologi, juridik och engelska2010-2011 Organisationssociologi, sociologisk teori, socialpsykologi och statistik. 2011-2012 Förhandlingsengelska, affärsengelska, allmän engelska, presentationsteknik, lingvistik, fonetik och översättning. 2012-2013 Juridisk översiktskurs I och II